Vårt redaktørteam finner og verifiserer aktuelle tilbud. Når du benytter deg av disse, kan vi motta en provisjon. Les mer om hvordan vi arbeiderher.

Velkommen til informasjon om informasjonskapsler

Vennligst les nøye gjennom informasjonen under som forklarer hvordan vi bruker informasjonskaspler på vår nettside. Vi anbefaler deg også å ta en titt på vår [Personvernpolicy] for å lære mer om hvordan vi behandler dine personlige opplysninger og hvordan vi bruker dine data.

Informasjonskapsler versjon X Sist oppdatert: 25.05.2018


Informasjonskapsler

Når du først besøker denne nettsiden vil vi informere deg om bruken av informasjonskapsler og lignende teknologier som brukes på denne nettsiden. Ved å fortsette og bruke dette nettstedet gir du ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler. Hvordan ordlyden av informasjonskapsel-samtykkeerklæringen er kan sees nederst i vår [Personvernpolicy]. Du kan også endre dine innstillinger for informasjonskapsler når som helst med virkning fremover.

De spesifikke typer informasjonskapsler som brukes på denne nettsiden, deres formål og mulighetene for å administrere dem, er beskrevet nærmere nedenfor.

1. Introduksjon

Informasjonskapsler:Informasjonskapsler er små datafiler som blir plassert av din nettleser på datamaskinen eller mobilenheten som blir brukt når du besøker et nettsted. Vanligvis inneholder en informasjonskapsel navnet på nettstedet som bruker den og en tekstfil eller en “unik identifikator” som gjør at nettsteder kan kjenne igjen akkurat den informasjonskapselen hver gang du besøker nettstedet gjennom hele levetiden. Informasjonskapsler kan samle og lagre et bredt spekter av informasjon, for eksempel typen nettleser eller operativsystem som brukes, språk eller andre nettleserinnstillinger, registreringsinformasjon eller hvordan du samspiller med nettstedet. Vanligvis brukes ikke informasjonskapslene til å samle inn data som kan identifisere et individ. Likevel kan informasjonen som samler inn med informasjonskapsler bli assosiert med en fysisk person dersom den kombineres med personlig identifiserbare data som e-postadressen til personen.

Generelt bruker vi to typer informasjonskapsler på dette nettstedet.

Økt-informasjonskapsler brukes til å lagre informasjon om aktivitetene dine på dette nettstedet gjennom hele besøket. Økt-informasjonskapslene slettes igjen når du lukker nettleseren din.

Vedvarende informasjonskapsler agres i en av nettleserens undermapper for mer enn en eller flere økter. Disse informasjonskapslene utløper etter en bestemt tidsperiode (som er angitt i filen) eller kan slettes manuelt.

På vårt nettsted bruker både førsteparts-informasjonskapsler og tredjeparts-informasjonskapsler. Førsteparts-informasjonskapsler er plassert av oss eller en tjenesteleverandør på våre vegne. Tredjeparts-informasjonskapsler er plassert av andre enn nettstedets eier eller tjenesteleverandører. Tredjeparts-informasjonskapsler aktiverer tredjepartsfunksjoner eller funksjonalitet som skal leveres på eller via nettstedet du bruker (for eksempel annonsering, interaktivt innhold eller analyse). Tredjepartene som plasserer informasjonskapsler kan gjenkjenne datamaskinen eller mobilenheten din, både når du besøker dette nettstedet og når du besøker visse andre nettsteder, som også bruker denne tredjeparten. For mer informasjon om hvilke tredjeparter vi jobber med, vennligst se vår [Personvernpolicy].

Web beacons, innebygde skript og annen lignende teknologi: Vi og våre tredjepartspartnere kan også bruke annen lignende teknologi på dette nettstedet, for eksempel web beacons (også kalt Pixel-Tags eller GIFs) eller skript. Web beacons er små grafiske bilder (som kan være innebygget i nettsider eller HTML e-postmeldinger som vanligvis ikke er synlige for brukeren. De sporer brukerens samspill med denne nettsiden eller nyhetsbrevet. For eksempel hjelper de oss å forstå om du leser nyhetsbrevene våre eller ikke, eller om du klikker på linkene i disse slik at vi kan tilby deg tilbud som er skreddersydd etter dine interesser. Et innebygd skript eller piksel er en programmeringskode som er utformet for å samle inn informasjon om samhandlingene dine på denne nettsiden, for eksempel hvilke linker du klikker på. Koden blir midlertidig lastet ned på din enhet fra våre servere, og deaktiveres og slettes etterpå. Mens du kanskje ikke har muligheten til å spesifikt avvise eller deaktivere disse sporingsteknologiene i dine nettleserinnstillinger, jobber de vanligvis sammen med informasjonskapsler og å skru av bruken av informasjonskapsler vil i de fleste tilfeller også svekke funksjonen av disse teknologiene.

Vi vil videre bruke uttrykkene “informasjonskapsler” eller “lignende teknologier”.

[Tilbake til toppen]

2. Typer informasjonskapsler som brukes på dette nettstedet

Vi bruker førsteparts-informasjonskapsler og tredjeparts-informasjonskapsler av flere grunner. Nedenfor finner du en detaljert oversikt over de ulike typene informasjonskapsler som brukes på denne nettsiden og grunnene for å bruke de:

Strengt nødvendinge informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er avgjørende for å kunne gi de grunnleggende funksjonene på dette nettstedet, for eksempel slik at du kan bla gjennom og bruke noen av funksjonene på dette nettstedet, som for eksempel tilgang til sikre områder. For eksempel bruker vi disse strengt nødvendige informasjonskapslene for å kunne legge inn kontaktskjemaer på denne nettsiden.

Sporingsinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene brukes for å spore bruken av kampanjer som tilbys på dette nettstedet. De brukes kun for å lokalisere salg eller andre transaksjoner tilknyttet den respektive kampanjen på vår nettside slik at vi kan motta vår provisjon. Sporingsinformasjonskapsler blir lagret på din enhet frem til du endrer innstillingene for informasjonskapsler.

Funksjonalitetsinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å huske dine preferanser (for eksempel innstillingene dine for informasjonskapsler), men er ikke avgjørende for bruken av dette nettstedet. Funksjonalitets-informasjonskapsler blir lagret på din enhet frem til du endrer innstillingene for informasjonskapsler.

Analytiske- og prestasjonsinformasjonskapsler:Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon som enten brukes i samlet form for å hjelpe oss med å forstå hvordan dette nettstedet blir brukt, for å forbedre brukeropplevelsen og løse problemer som oppstår på nettstedet raskt eller for å hjelpe oss å tilpasse våre nettsteder og tjenester for deg for å bedre din opplevelse. Disse informasjonskapslene kan kan plasseres av oss eller av tredjeparter på våre vegne og lagres hele økten.

Markedsførings (målrettede) informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene hjelper oss å gjøre dette nettstedet og innholdet mer relevant i forhold til dine interesser og for å levere innhold som er skreddersydd for dine interesser (målrettet annonsering). I tillegg hjelper disse informasjonskapslene oss til kontrollere frekvensen på hvilke kampanjer du blir vist. Disse informasjonskapslene gjør det i tillegg mulig for oss å vise reklamer på andre nettsteder på internett til brukere som tidligere har besøkt vårt nettsted og å måle effektiviteten av slike annonser. Målrettede informasjonskapsler blir for det meste plassert av tredjeparter for eksempel av annonseringsnettverk eller sosiale nettverk. Informasjonen som samles inn på dette nettstedet av disse tredjepartene inneholder ikke personlig informasjon som gjør det mulig for de å identifisere brukere direkte )for eksempel med henvisning til deres e-postadresse). De kan imidlertid kombinere og bruke informasjonen de har samlet om deg på andre nettsteder.

[Tilbake til toppen]

3. Hvordan du kan kontrollere informasjonskapsel-instillingene og annonsevalg

Om du vil slette eller deaktivere informasjonskapsler kan du gjøre dette i nettleserens innstillinger. De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk i dag. Likevel om du foretrekker det, kan du konfigurere nettleserinnstillingene dine på en måte som gjør at ingen nye informasjonskapsler lagres på din datamaskin, eller slik at den varsler deg før en ny informasjonskapsel blir plassert. Hver nettleser er litt annerledes, så følg nettleserens instruksjoner om hvordan du administrerer nettleserinnstillingene dine.

Hvis du bruker forskjellige enheter (for eksempel smarttelefon, nettbrett, datamaskin o.l.) må du sørge for at hver nettleser på hver enhet er justert til dine selvvalgte informasjonskapsel-innstillinger.

Du har også muligheten til å deaktivere alle informasjonskapsler som ikke er strengt nødvendige for funksjonen til dette nettstedet via våre informasjonskapsel innstillinger. Vennligst vær oppmerksom på at endring av disse informasjonskapsel-innstillingene kanskje ikke resulterer i sletting av eventuelle informasjonskapsler som er angitt tidligere. For å deaktivere disse må du slette informasjonskapsler via nettleserinnstillingene dine før du endrer informasjonskapsel-innstillingene på dette nettstedet. Om du velger bort informasjonskapsler via våre informasjonskapsel-innstillinger lagrer vi en såkalt “Opt-Put”-informasjonskapsel på enheten din. Om du sletter “Opt-Put-informasjonskapselen” satt av oss, bruker en annen nettleser eller endrer enhet må du deaktivere på nytt. Vær oppmerksom på at “Opt-Put-informasjonskapsler” bare fungerer hvis nettleseren din er innstilt for å tillate informasjonskapsler.

Noen nettlesere kan inkludere muligheten til å sende “Ikke spor” eller “DNT” - signaler. Siden de enhetlige standarene for “DNT” - signaler enda ikke er vedtatt, vil ikke dette nettstedet svare eller behandle “DNT” - signaler for øyeblikket.

Vær oppmerksom på at fullstendig deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at ikke kan bruke alle funksjonene på denne nettsiden. Du har også muligheten til å spesifikt velge bort målrettet annonsering levert av annonseringsnettverk ved å besøke følgende nettsider: www.aboutads.info/choices eller www.youronlinechoices.eu. Vær oppmerksom på at disse nettstedene vil en liste over mange deltagende selskaper som vi ikke nødvendigvis jobber med. Av den grunn har du også muligheten til å direkte velge bort målrettet annonsering levert av tredjepartene vi jobber med, gjennom de utpekte linkene i [Personvernpolicy]. Når velger bort dette vil slike nettverk slutte å vise deg målrettet reklame basert på de data som er samlet inn via din nettleser, men kan fortsette å samle inn og bruke slik informasjon til andre formål.

Hvis du har spørsmål angående bruken av informasjonskapsler og lignende teknologier på dette nettstedet, vennligst send oss en e-post til: dataprivacy.no@global-savings-group.com

Du kan også finne mer informasjon om informasjonskapsler på www.allaboutcookies.org

[Tilbake til toppen]
Denne siden driftes av Global Savings GroupKontakt | Personvern | Om oss | FAQ | Hvordan vi arbeider | Informasjonskapsler | Bedriftsdata |